De 7 fijnste co-working spaces van België

Als freelancer werken brengt veel positieve punten met zich mee, je kan kiezen waar en wanneer je werkt. Velen hiervan waarderen de synergie van het werken in dezelfde ruimte met andere gemotiveerde freelancers. Je werkt nog steeds op jezelf, maar bent minder afgeleid dan thuis bijvoorbeeld. Co-working is niet alleen fysieke een plek, maar ook een gemeenschap.

1. Fosbury & sons (Antwerpen)

Fosbury & Sons kan zeker een plekje veroveren in deze lijst als mooiste plek. Met een lidmaatschap krijg je gratis toegang tot elke Fosbury & Sons plek. Ze zullen namelijk 2 nieuwe co-workingspaces openen in Brussel tegen 2019. De in-house bar wordt onderhouden door Coffeelabs, de bekende lunchplek gelegen in een zijstraatje van de Meir.

Fosbury & sons
Mechelsesteenweg 271
2018 Antwerpen

Fosbury & sons

2. Factory forty (Brussel)

Gelegen midden in het hartje van Brussel en de mensen die er werken voelen zich meer familie dan gewoon mensen die werken in dezelfde ruimte. Er is zelfs een tuin aanwezig, met kippen en een moestuintje. Factory forty pronkt met 70 plaatsen en 7 ruimtes die allemaal grote ramen hebben waardoor het daglicht naar binnen kan stromen. Toch is er 1 ruimte dat deze niet heeft, namelijk hun siesta room. Want iedereen verdient rust, ook tijdens het werken.

Factory forty
Oude Vijverstraat 40
1190 Brussel

Factory forty

3. Friday Cowork (Antwerpen)

Bij “Friday Cowork” is hun grootste doel om een werkplek te laten voelen als thuis. Daarom hebben ze niet alleen een werkruimte, maar ook een lounge en een keuken ter beschikking. Het leuke pluspunt is dat elk lid gratis bij zijn of haar abonnement water, thee en koffie kan drinken, alle beschikbare boeken mag doorbladeren en kan printen op de A3-printer.

Friday Cowork
Lange leemstraat 358B
2018 Antwerpen

Friday cowork

4. Bon Jour (Brussel)

#cowork: Bon Jour proposes to international creatives, entrepreneurs and digital professionals an inspiring home where to work, stay focused, connect and grow together. 🌱 We just finished a colourful makeover of our website and introduced a new area just focused on all cowork stuff you need to know (facilities, prices, trials, extras, meeting room, lunchtime, snapshots..) Hope it is clear and the contents are well organised! Check it out (link in bio and here: https://bon-jour.co/cowork/ ) All feedbacks are welcome and always appreciated! 😊💪🏻👩🏻‍💻👨🏻‍💻 @bon_jour_brussels @moussedesign . . . #coworking #coworkingspace #coworkinglife #coworkers #community #tribe #digital #professionals #entrepreneur #creatives #selfemployed #freelance #digitalnomad #nomadlife #commontable #sharing #growtogether #atwork #officespace #design #interiordesign #bonjour #brussels #bruxelles #bestplace

A post shared by Bon Jour (@bon_jour_brussels) on

Bon Jour is geen co-workingplek, maar eerder een co-workinghuis waardoor je nog een sterkere band kan opbouwen met de mensen van dezelfde gemeenschap. Wanneer je deel uitmaakt van deze groep, krijg je ook direct toegang tot hun exclusieve netwerking evenementen.

Bonjour Bruxelles
Rue du Sceptre 57c
1050 Brussel

Bonjour Bruxelles

5. Watt factory (Gent)

Watt Factory is een gemeenschap gefocust op slimme steden en klimaatverandering. Een slimme stad gebruikt informatietechnologie en the internet of things om de stad te beheren en te besturen. Ze staan open voor alle soorten bezoekers zoals freelancers, starters of gevorderden.

Watt Factory
Vlasgaardstraat 52
9000 Gent

Watt factory

6. Les galeries (Brussel)

Les Galeries, zoals de naam het verklapt, is gelegen in dé Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen van Brussel. Deze galerijen maken deel uit van de meest prestigieuze doorgangen van Europa. Ze vertellen zelf dat een café niet professioneel genoeg is en thuiswerk soms te isolerend kan zijn, daarom bieden ze hier de perfecte tussenweg.

Les Galeries
Galerie du Roi 30
1000 Brussel

Les galeries

7. Like birds (Gent)

sunshine, coffee and coworking… in that order 😉 #goodmorning #littlethings #likebirds

A post shared by Vicky Persyn (@vicky_likebirds) on

Like Birds wil aantonen dat je een werkruimte deelt, dus ook de kosten. Dit komt voordeliger uit voor de leven van de gemeenschap. Samen werken is veel leuker dan alleen en dit tonen ze aan met hun inspirerende beelden op hun webpagina. Veel leden getuigen hier van hulp bij het gemis aan creativiteit.

Like birds
Wiedauwkaai 23k
9000 Gent

Like birds

Nog meer co-workingplekken ontdekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven